22 Jan 2016

Antik Gel?? Bukan Dolla Cantik ke?

Assalamualaikum..

Siapa pernah guna Dolla Cantik? Yup, lebih kurang je cume brand baru. I'm not sure lah brand Dolla Cantik tu still ada lagi atau tidak. Sebab lastly tak silap macam2 problem. Macam mana aku tau sebab my abah salah satu staff dorang dulu so takyah citelah masalah dulu kan. Oh, ada jugak brand lain aku pernah jumpa. Sama. 

So, memandangkan dulu my abah bertungkus lumus kerja dan akhirnya company tu "hilang" tak tau ke mana. So, my abah ambil keputusan untuk tubuhkan syarikat sendiri. Buat masa ni kami ada 3 produk iaitu Antik Slimming Gel, Sabun Dara, dan Shampoo. 

Dulu2 Dolla Cantik ni kena masuk ahli tapi macam2 ada produk dia tapi Antik Cosmetics tak yah ahli bagai pun boleh beli. Takde ahli bagai pun boleh dapat harga terbaik. Oh, siapa beli dengan aku atau kami sendiri (Supplier) memang dapat diskaun lah. Tapi jangan pulak beli 1 pun kau mintak diskaun macam kau beli 10 botol kan? Hihihi.. 


Siapa nak  beli untuk bisnes atau nak guna sendiri boleh contact aku ok. Siapa pernah cuba produk dulu tu mesti teringat2 kan? Yup, sama je rasa dia. Paling best guna time kau sakit perut. Pergh.. Macam aku hari tu kan baru lepas keguguran kan? Ada sekali tu sakit sangat sebab nak keluar 'benda' tu tapi tak lepas so aku sapu dan bertungku memang best!! 

Samelah kalau time period datang, kau sapu lepas tu urut sikit perut tu confirm lancar je. Selesa sikit nak buat kerja. Lagi pun benda ni semua peringkat umur boleh pakai. Anak aku boyAF masa baby pun aku sapu kat perut dia. Aku tak pakai minyak telon ke, minyak yuyi ke, tak eh. Aku just sapu benda ni je sampai sekarang aku sapu kalau dia tak sihat atau perut meragam ke. Alhamdulillah dengan izin Allah anak aku sampai sekarang tak pernah lagi ada masalah kembung perut. Biasa kita akan sapu minyak dekat perut baby lepas mandi kan? So, aku letaklah minyak Antik ni sebagai pengganti. But make sure kau sapu tu sikit je jangan macam kau sapu kat perut kau pulak. Just sikit2 amik angin dia je. 

The best thing pasal produk ni ialah tahan lama. Oh, melainkan kau nak sapu kat perut sebab nak kurus jangan pulak kau feel beli sebotol boleh tahan sebulan dan cepat kurus. No.. No.. Macam aku guna untuk anak, diri sendiri, dan hubby aku. Memandangkan aku ni jenis rajin sangat tak sihat so memang akan ada spare kat rumah. Pakai 3 orang untuk kegunaan harian memang tahan sebab besar kan. 

Siapa nak kurus? Siapa nak sihat? Boleh contact aku +60197878040 (Ida) NO CALL

Korang boleh je wassap, mesej ke untuk pertanyaan lebih lanjut.  


3 comments:

  1. Ada orang kata antik gel ni produk tiruan dolla cantik. Betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produk macam ni banyak di pasaran dan ada banyak jenis. Macam2 brand ada. Tiada siapa tiru sesiapa sebab produk macam ni takde siapa pernah register produk ni sebagai hak milik dia. Setahu saya juga company lama tu dah lama bankrupt dan punya hutang yang banyak kepada ahli2nya termasuk ayah saya yang bukan sedikit. Sorry terbebel panjang. Just sharing je. Supaya Tiada salah faham nanti. Terpulang pada customer untuk membeli dengan siapa. ;)

      Delete
  2. Ada orang kata antik gel ni produk tiruan dolla cantik. Betul ke?

    ReplyDelete

Tolong tinggalkan comment anda.. tapi peringatan!!
Tolong jangan tulis mengarut+kasar, ohkey?!!