18 Sep 2013

Akhirnya rajin jugak

Halloo!! Not me ok. Iolls memang sentiasa rajin. *ada ke??* 

Saje je nak share something.. Sape2 yang baca my blog mesti tau pasal member hubby iolls yang selalu tumpang makanan kami. And story hari ni ialah that guy bawak bekal hari ni.. Oohh.. Terus macam feeling great. 

Hubby: Hari ni dia bawak bekal.. Mee kawah lagi
Me: Mee kawah?? *blurr*
Hubby: Aahh.. Bawak banyak gile macam untuk 10 orang makan. 
Me: Takpelah.. Boleh rasa2..
Hubby: Baik makan makanan isteri sendiri lagi sedap.. *oohh.. Tebu sangat kenn!!* 

Alhamdulillah.. Akhirnya ada kesedaran nak bawak bekal kan walaupon iolls tahu cuma hari ni je pon. Muahaha.. Tapi, apa2 pon baguslah kalau diorang boleh fikir sendiri. Nak makan so pandai2 sendirilah ken?? If uolls bujang iolls is tak kisah. But sekarang dah kawin and bukan tanggungjawab iols nak jaga makan pakai korang. Sila cari isteri anda masing2!! *gila tahap punya marah..* 

Kita berkahwin bukan sekadar suka2.. Bukan sahaja kerana menghalalkan benda yang haram.. Bukan hanya share everything with our partner.. Berkahwin juga masing2 punya tanggungjawab yang perlu digalas. Bukan mahu kata semua kerja rumah itu tanggungjawab wanita, tidak. But, tolak ansur itu penting dalam alam rumah tangga. Jangan bila dah kawin masing2 buat hal sendiri, tanggungjawab masing2 terabai. *ohh..membebel..* 

Eh, rileks.. Iolls taknak rosakkan my mood. Malam nak pergi dating dengan hubby.. Wah.. Syok.. Malam kita check in ea.. *kelip mata laju2* esok mahu pergi melawat abang ipar kat Hospital Muar... 


No comments:

Post a Comment

Tolong tinggalkan comment anda.. tapi peringatan!!
Tolong jangan tulis mengarut+kasar, ohkey?!!