13 Sep 2013

Seronok ke kawin??!!

Gila kau tak seronok. Bahaha!! Dari pemerhatian aku memang ramai kengkawan aku kat blog nih yang muda2 dan belom kawin. Hohoho.. *ramai ke kawan ko* Tak kisahlah tu kan?? 

Ramai jugak kawan2 sekolah aku yang kawin muda2. Tengok macam seronok jek kan. Aku tau bukan senang nak kawin. Maksud aku kadang2 bila ada lelaki nak sangat2 kat kita tapi kite belum ready lagi nak kawin, ada pulak yang bila kita dah ready tapi calon pulak tak berapa nak okey. Bukan maksudnya kita nih terlalu nak memilih but kita kena jugak tengok2, teliti dulu, dan yang paling penting restu mom and dad. Yang itu sangat penting!! 

Yang bestnya kan bila kita dah kawin nih kan mana jek kita pergi ada orang teman.. Bila kita sakit ada orang tolong jagakan. Ada orang amik berat pasal kita. Dulu masa tengah kawan@couple bila kita sakit memanglah si dia susah hati dan amik berat tapi setakat itu jeklah kan?? Tapi bila kita dah kawin, kan dah duduk serumah kan. Haa... Time tulah nanti ada orang jaga kita lebih2 lagi time malam2 sampai si dia tak tidur. Hohoho.. *cian..* Then siap boleh masakkan and buat kan air milo ke *even tak pandai and tak sedap* Bahaha.. 

Lepas tu bila kita keluar dah boleh pegang tangan sambil buat2 muka gedik kat hubby. Oohh.. Sape nak marah kan. Kalau nak peluk pun apadehal. Lantak koranglah, dah halal pon. Kalau ada sape2 tengok tak puas hati boleh cakap kuat2 "I'm married already" *Aku selalu buat* Huh! Eh, lepas tu kalau tengok wayang dah boleh nak lentok2 kepala kat bahu hubby korang tau. Eh, yang belom kawin tu jangan gatal2 nak buat cenggitu eh! Aku suka kenakan orang.. Nanti bila tengok wayang lentok2 lah or masa jalan tu hubby suka peluk pinggang aku ken?? *angkat kening tanda berlagak* Lepas tu masa tulah akan ada orang jeling2 sambil tengok tak puas hati. Hellooo.. Ingat we all ni couple2 ke?? Kalau ada yang tegur and sound korang ke bolehlah lempar surat nikah kat orang tu. *feeling diva*

Lepas tu bolehlah keluar jalan jauh2.. Selama ni nak berjalan sangat tak boleh kan. Karang kalau jalan jauh2 mana nak tido?? Kalau dah kawin senang.. Nak tido mana2 pon ok jek. Hotel ke, homestay ke, or chalet. Bahaha!! Ohh.. Bestnya dapat luangkan masa bersama2. 

Eh, ada lagi tau. Dah kawin korang dah bolehlah nak balik lewat malam atau tak nak balik pon takpe. Mak tak marah.. Hahaha!! Huiii.. Time ni bila balik lewat malam rasa macam syiok jek. Korang pon nak lepak malam2 dah tak risaulah, surat nikah kan ada.. But, make sure bawaklah. Benda penting tu.. 

Time dekat rumah pulak boleh buat aktiviti sama2.. Macam boleh tengok tv sama2 ke.. Masak sama2.. Kemas rumah sama2.. Basuh baju sama2.. Bila semua benda kita buat bersama nanti hubungan kita dengan hubby akan jadi lebey erat serta berkasih-sayang. *terlebey sudah* 

Eh, jeles tak?? Erm.. Ke masih tak jeles lagi nih? Miahaha.. Takpe2.. Iolls doakan jodoh korang bertemu cepat sikit and bolehah kita happy together2.. 


No comments:

Post a Comment

Tolong tinggalkan comment anda.. tapi peringatan!!
Tolong jangan tulis mengarut+kasar, ohkey?!!