23 Sep 2013

Teman baik atau Teman sejati???

Ohhh... Dasyat tajuk entry hari ni. This entry bukan nak mengata sape2 okey.. Just nak share my opinion. Yelah, masing2 ada pandangan masing2. So, iolls respect pandangan korang and please respect pandangan haku pulak..

Pada iolls teman baik and teman sejati iolls is suka lebih2 pada teman sejati. U know why?? Haa... Sebab nama pon teman sejati ofcos dia akan disamping kita tak kira kita ni susah atau senang. *suka kawan dengan orang yang macam nih* Betul tau, korang akan rasa tenang jek duduk dekat2 dengan dorang. 

Apa sebab korang kawan dengan orang?? Ada macam2 sebab boleh jadi. Sebab korang sunyi takde kawan, sebab dia anak orang kaya, sebab dia pandai, sebab dia famous, sebab dia ada kereta, sebab dia cantik. Haa.. Pilih2.. Tak mohlah cenggitu.. Tak ikhlas berkawan kalau cenggitu. Aku berkawan dengan semua orang tanpa sebab. Haa.. Boleh gitu?? Yelah, aku berkawan dengan orang kaya, orang sederhana, cantik, sedang2, ada kereta atau tak. Semua aku layan.. Hahaha.. 

Jangan kerana dia ada macam2 korang amik kesempatan.. Jangan kerana dia famous korang pon baik dengan dia sebab nak famous sama. Huhuhu.. Tak baik tau. *sedey* 

Jangan jugak berkawan dengan seseorang tu bila dia senang jek. Bila satu hari dia susah korang tinggalkan dia pulak. Hurmm.. Banyak yang macam gini tau.. But, pada aku aku tak kisah pon. Even orang tu jahat ke, apa ke aku kawan jek. But tidaklah aku ikut perangai tu. Kita amik yang positif jek. 

Teman sejati ni akan ada jek sampai kita tua sok2. Bagus kan?? Walau pon jauh still ada hubungan lagi sekali sekala.. And jangan harap orang lain jek nak kena hubungi korang dulu. Apa salahnya kalau kita call dorang dulu ke, mesej ke.. Tak salah pon.

So, better lah masing2 jadi teman sejati, not only teman baik jek.. Ada jugak teman baik yang bila dah senang ditinggalnya kita. Huhuhu.. Tengok cerita banyak cengginih. Uolls jangan ikut pulak. 

Now, sapa yang teman sejati?? Meh2.. Sini2.. Iolls nak beli kalau ada jual. Muahahaha!! *susah nak cari sekarang*

No comments:

Post a Comment

Tolong tinggalkan comment anda.. tapi peringatan!!
Tolong jangan tulis mengarut+kasar, ohkey?!!