24 Sep 2014

Ibu Zaman Moden

Assalamualaikum..


Lama ku biarkan blog sepi. Hihi.. 

My uncle share benda ni dekat wassap family. Sungguh bermakna kata2 itu. Haha!!

Zaman moden ni ramai orang ambil mudah. Kerja bersalin lepas tu anak campak dekat mak bapak. Pada aku rasa macam dorang takde fikir tanggungjawab. Kadang tu siap hantar dekar FIL. So pity..

Sesetengah tu bagi alasan membazir hantar dekat pengasuh ke apa. Tapi tak ke kesian dekat family? Dulu penat jaga kita and now usia akhir2 ni time dorang nak berehat kita bebankan pulak suruh jaga anak kita. 

Pada aku senang je. Lantak koranglah kalau korang rasa itu cara korang. Aku takde masalah apa2. Asalkan tak ganggu dan menyusahkan aku, aku ok je.

Cara korang ikut korang. Tapi bila cara aku jangan sibuk2 pulak. Sebab aku bangga sebab anak aku 100% susu badan, aku tak bagi anak aku makan lagi, 100% aku jaga anak aku sendiri, aku tak menyusahkan hidup orang. Aku tak kisah apa orang nak cakap bila anak aku susu badan tak susu botol. I dont care. Haha!! Lantak akulah kan!!

Korang jangan salah sangka aku nak bandingkan dengan korang pulak. No!! Aku cakap kepada mereka yang pertikaikan kenapa aku bagi susu badan bukan bagi susu botol. So, macam aku cakap. Cara korang itu hak korang. Ini cara aku. Aku cuba buat yang terbaik untuk anak aku. Setiap orang nak buat yang terbaik betul tak?

So, doakan aku agar kuat untuk beri susu badan pada anak aku sampai 2 tahun.. Yeaa!!! Chaiyok!!

No comments:

Post a Comment

Tolong tinggalkan comment anda.. tapi peringatan!!
Tolong jangan tulis mengarut+kasar, ohkey?!!